petek, 2. september 2011

Šverc, ker je lahko zabavno

Hladni in Račka sta švercala. Seveda v časih, ko še nismo bili v uniji, ko so bile meje zastražane z vojsko in policijo. Takrat te je lahko kakšen osemnajstletnik na straži mimogrede pihnil, od strahu in velikih oči seveda.
V modo so prišle pizze. Take velike, obložene, s šunko, sirčkom, gobicami. Največje težave so imeli gostinci z gobicami. Ni jih bilo, ali pa so bile drage in je pizza postala razkošje, katerega ni hotel nihče jesti, gostinci pa niso nič zaslužili.
Tu sta nastopila Hladni in Račka. Odpeljala sta se v Italijo in našla trgovca v diskontu, ki je bil pripravljen diskontno ceno še nekaj spustiti.
Nakupila sta tri velike kartone gobic, v velikih konzervah. Odpeljala sta se proti meji. Na parkirišču nekaj kilometrov pred mejo sta se ustavila. Parkirano je bilo samo eno vozilo.
" Kar tamle poleg njega parkiraj, pa vzvratno, da bo manj vidno kaj počnema če se kdo pripelje mimo, " je dejal Hladni. Račka je ubogal in parkiral. Izstopila sta, se pazljivo ozrla naokrog, nikjer nikogar. Čigav je parkiran avto poleg njunega ju ni zanimalo.
"Super," je dejal Račka:" tale dolinca za parkingom bo prišla prav.
Pričela sta z delom. Vse konzerve sta zložila iz kartonov in kartone odvrgla v dolinico za parkiriščem, ki je bila porasla z grmičevjem in drevesi. Pričela sta odpirati konzerve, in njihovo vssebino stresati in prelivati v veliko plastično posodo. Vsako izpraznjeno konzervo sta zalučala po dolinici med grmovje. Nista jih še izpraznila deset, ko po bregu navzgor iz dolinice priteče možakar z hlačami v rokah.
Možakarja je na veliko potrebo, zato je parkiral in se spustil v dolinico, med grmovje. Ko je počenil in opravljal potrebo, je pričelo ropotati vse okrog njega. Ni pa videl kaj ropota. Prva misel je bila, da je med spustom prekoračil mejo in ga hočejo kot ilegalca ubiti. Zato je dvignil hlače jih podržal z rokami in stekel navkreber."Ubiti me hočejo, ubiti me hočejo" se je drl.
Hladni in Račka, sta kmalu doumela kaj se godi, kdo je streljal na možakarja in sta se zabavala, kot že dolgo ne. Razložila sta še "obstreljencu" in skupaj so se valjali od smeha. Pa vendarle možakar ni več lazil po grmovju okrog meje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar